Over La Piada...lees verder...

Wat ooit begon met een passie voor Italië en Italiaanse producten en cultuur...is nu een prachtige verzameling mooie authentieke Italiaanse taccuini, opschrijfboekjes. Hoe mooi is het om herinneringen vast te houden, ideeën op te schrijven, tekeningen te maken, knipsels of foto's te bewaren, notities van inspiratie te koesteren.

Bij La Piada kun je originele lederen notitieboekjes, journals, taccuini, diaries, notebooks, schriften vinden in verschillende uitvoeringen en kleuren. Handgemaakt met oog voor detail en altijd authentiek. Boekjes gemaakt met vakmanschap. Dat is te zien aan uiterlijk en afwerking. La Piada importeert zelf en reist meerdere keren per jaar naar Toscane, Umbrië, Rome  en Noord-Italië om boekjes in te kopen. Het aanbod van La Piada weerspiegelt wat wij zelf mooi vinden: namelijk alleen die boekjes die wij zelf ook graag zouden willen hebben.

Onze missie:

Wij leveren eerlijke producten. Onze producten zijn van hoge kwaliteit. Onze service is uitstekend. We streven ernaar je te laten genieten van een stukje Italië thuis. We bieden hoge kwaliteit producten voor een Italiaanse levensstijl.

Onze waarden:

We respecteren de mensen achter de schermen, onze vakmensen en producenten uit Toscane, Umbrie, Rome en Noord-Italië.

Met Passie: Italiaanse producten, Italiaanse kwaliteit, Italiaanse schoonheid in de kleinste details.

Aandacht voor duurzaamheid: Een notitieboekje voor het leven. Liefst duurzaam gemaakt.

Traditie en Florence

De boekjes zijn handgemaakt volgens oude traditie. Al in de middeleeuwen gebruikte men dergelijke schriften: taccuini in cuoio en taccuini medievali. In Florence en het gebied langs de Arno zijn vele producenten te vinden.

Legatoria libri

La Piada werkt samen met verschillende producenten in Toscane, Umbrië en Noord-Italië. Een ieder bekend om zijn vakmanschap en ruime keuze.

Dagboek of blog

Het maakt niet uit hoe je je boekje gebruikt. Schrijven en lezen is reizen in stilte. "Schrijven is een plaats in je hoofd waar je naar toe gaat om thee te drinken met een denkbeeldige vriend" (bron: qoutes over schrijven).

Ons verhaal

Tijdens onze vele trips naar en verblijven in Italië raakten we gefascineerd van de ambachten rondom leerbewerking. In bijvoorbeeld Toscane en Umbrië  tref je dan ook vele winkels en producenten die van leer prachtige producten maken. Eerlijk is eerlijk: wanneer ik een legatoria langsloop, moet ik er naar binnen. Boekjes bekijken, aanraken, het leer ruiken. Italië is natuurlijk ook bij uitstek het land van kunstenaars, wetenschappers, architecten en andere beroemdheden. Denk aan Botticelli, Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Brunellesci, Dante. De nalatenschap van deze bijzondere mensen kennen wij onder andere van hun aantekingen en geschriften. Zij schreven hun aantekeningen en tekenden hun ideeën in schriften met lederen omslag. Italiaanse boekbinders (legatoria) hebben bijna allemaal de notitieboekjes (quaderni of taccuini di viaggio) met lederen omslag in hun assortiment. Hoe mooi is het om herinneringen vast te houden, ideeën op te schrijven, tekeningen te maken, knipsels te bewaren, momenten van inspiratie te bewaren. Bij La Piada kun je originele lederen notitieboekjes, journals, taccuini, diaries vinden in verschillende uitvoeringen en kleuren. Veelal handgemaakt met oog voor detail en altijd authentiek. Exemplaren kunnen daardoor onderling verschillen. Je treft bij ons geen grote aantallen, sterker nog soms enkel unieke exemplaren. Ook hechten wij aan duurzame processen en plantaardig gelooid leer. Lees meer hierover op de pagina plantaardig gelooid leer.

De zoektocht naar boekjes gaat altijd door. Noem het een "notitieboekjesverslaving". Regelmatig vinden wij nieuwe prachtexemplaren.